Sklep Menu Zamknij
© Palarnia Kawy Kaffe 2009

Współpraca

Jak będziemy z Tobą współpracować?

Staramy się rozpoczynać współpracę z każdym klientem od zwiedzania naszej palarni. Wierzymy, że poznanie procesu i skosztowanie naszej kawy to najlepszy start do opowiedzenia o naszym doświadczeniu zarówno w prowadzeniu kawiarni jak i paleniu i serwowaniu kawy.

Doradzamy jaki ekspres i młynek klient powinieneś zainstalować. Proponujemy tylko sprzęt, który bardzo dobrze znamy i który osobiście sprawdziliśmy. Wiemy jak jego jakość wpływa na powtarzalność serwowanego smaku kawy.
Po zakupie/wynajęciu sprzętu pomagamy Ci go zainstalować oraz rozmieścić w lokalu tak, aby się pracowało łatwiej.
Własna marka kawy z Twoim logo na opakowaniu to świetna forma promocji, wykorzystywana jako ekskluzywny gadżet. Zaufali nam między innymi: Cukiernia Williams, Piekarnia Sarzyński, Urząd Miasta Lublin oraz lokalne restauracje i kawiarnie. Pomożemy Ci stworzyć własną kawę, zarówno jej wyjątkowy smak, opakowanie i logo.
Możemy także dostarczyć unikatowe meble produkowane przez Tatę.
Równocześnie uzgadniamy częstotliwość i sposób dostarczania Ci naszej kawy. Staramy się robić to jak najczęściej w małych ilościach tak, aby Twoja kawa była zawsze świeża, a Ty nie będziesz musiał zamrażać pieniędzy w produkcie.
Następnie pomagamy Ci w doborze oraz ciągłym szkoleniu pracowników, na które kładziemy bardzo duży nacisk.
Zależy nam, aby kawa serwowana u Ciebie smakowała tak samo jak u nas w palarni. Przygotowanie kawy nie jest trudne, ale utrzymanie jakości i serwowanie zawsze poprawnego espresso jest MEGA CIĘŻKIE!!!
Szkolimy zawsze
w trzech obszarach:
1.
W pierwszej części szkolenia zwracamy największą uwagę na przygotowanie poprawnego espresso, czyli takie zagadnienia jak: grubość zmielenia kawy, doza kawy, siła ubicia, czas parzenia czy ilość naparu w filiżance. Serwujemy dla przykładu kilka dobrze oraz źle przygotowanych espresso aby każdy poczuł różnicę w smaku.
2.
Druga część szkolenia oparta jest na poprawnej technice spieniania mleka oraz podstawy latte art. czyli sztuka malowania spienionym mlekiem na powierzchni espresso (serca, rozety, tulipany, itp.)
3.
Trzecia część szkolenia to konserwacja ekspresu oraz wdrożenie procedur czyszczenia go.
Dzięki dostarczanym przez nas urządzeniom kontrola jakości kawy jest o wiele łatwiejsza:
– termometry na dzbanki zapewniają, że mleko będzie spienione do odpowiedniej temperatury
– shotglassy – literatki, w których jest oznaczone ilość poprawnego espresso oraz kremy
– wagi pozwalające kontrolować wagę naparu
– stopery umożliwiające precyzyjną kontrolę czasu parzenia
Na co dzień koncentrujemy się przede wszystkim na wspieraniu Cię w zwiększeniu sprzedaży kawy.
Udaje nam się to między innymi poprzez:
– wdrożenie alternatywnych metod parzenia kawy takich jak Drip, Chemex czy Aeropress
– wstawianie standów na stoliki z kawami sezonowymi
– zapewnienie ciągłej kontroli jakości serwowanej kawy i podnoszenie umiejętności serwujących ją osób
– kontrolowanie zmiany filtrów do wody, aby zapobiec zakamienianiu się ekspresów
– gwarantowanie ekspresu zastępczego w przypadku awarii
– wstawienie półki z kawami oraz informacją o naszej palarni
– udostępnianie naszego COFFEE-CAR do wykorzystywania w celach promocyjnych. Gwarantujemy że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie…
Nie mamy standardowej oferty. Żeby ustalić jakie rozwiązanie będzie najlepsze dla Ciebie musimy Cię najpierw poznać. Zapraszamy!